Ervaringen
"Laatst was er een medewerkster die plotseling door haar man was verlaten."

In ons bedrijf werken veel medewerkers met een minimumloon. Als er iets in hun persoonlijk leven gebeurt, heeft dat al snel invloed op de financiën. Laatst was er een medewerkster die plotseling door haar man was verlaten. Zij was achtergebleven samen met haar twee kinderen. Hier kwam ik achter doordat zij zich steeds niet aan afspraken hield en ik hierover met haar in gesprek ging.

Hulp van het Juridisch Loket

De afhandeling van de scheiding was nog in volle gang. Ze vertelde dat zij ook betalingsproblemen had gekregen en dit het probleem nog groter maakte. We zijn begonnen met het geven van informatie over scheiden en over de financiële kant van een echtscheiding. We hebben haar verwezen naar het Juridisch Loket in verband met de scheiding en naar berekenuwrecht.nl voor het aanvragen van toeslagen.

Samen hebben we in kaart gebracht welke mogelijkheden er in haar gemeente waren om haar financieel te ondersteunen. Ook hebben we de Geldwijzer Alimentatie & co-ouderschap gegeven. Daarmee had zij voldoende handvatten om zelf haar situatie weer stabiel te krijgen. De hele scheiding heeft nog wel maanden in beslag genomen, maar zij kon wel weer goed functioneren op het werk. (Bron: Nibud)

Bewaar deze informatie
download als pdf
Naar wie kunt u uw werknemer verwijzen
Hoe pakken andere bedrijven de schuldenproblematiek onder werknemers aan?
Praktijkverhaal Vebego

Bekijk in deze film hoe Vebego haar medewerkers met schulden helpt.  

3:53
Bekijk video
Gemiddeld zitten in elke klas 2 à 3 kinderen die in armoede leven
© 2020 Financieel fitte werknemers  -  Contact  -  Toegankelijkheid  -  Persoonlijke cookie instellingen  -  Disclaimer