Informatie & tools

Bent u op zoek naar meer informatie om uw werknemers te helpen? Bekijk onze A4 met de belangrijkste tips voor werkgevers, om snel van start te kunnen gaan. Op deze pagina en in ons menu vindt u handige checklists, tools en achtergrondinformatie. 

Tips voor werkgevers

Gebruik onze praktische checklists voor verschillende situaties. U kunt ze overnemen op uw website of op een andere manier verspreiden onder uw medewerkers. Ga ook het gesprek met uw medewerkers aan. Bekijk onze gesprekstips en voorbeeldfilmpjes. Er zijn ook gratis e-learnings beschikbaar voor werkgevers: herkennen, bespreken en aanpakken en financiële fitheid: aan de slag met jouw team. Bekijk ook de pagina met praktijkvoorbeelden om te zien hoe andere werkgevers het aanpakken.

Verwijs uw werknemer door

Veel mensen weten niet waar ze hulp kunnen krijgen bij geldzaken of zoeken te laat hulp. U kunt medewerkers doorverwijzen naar instanties die helpen bij geldzorgen, moeilijke brieven en administratie. Op de pagina Hulp bij administratie en geldzorgen leest u meer. Bij zeer grote geldzorgen ziet u op de pagina Schuldhulpverlening waar uw medewerker terecht kan.

Gebruik de signaaltool

Werkgevers zijn soms pas op een laat moment op de hoogte van geldzorgen van werknemers. Soms komt het tot een loonbeslag voor het duidelijk is dat een medewerker geldproblemen heeft. Met de signaaltool financiële problemen kunt u zien welke signalen kunnen duiden op geldzorgen bij uw werknemer zodat u uw medwerker eerder kunt helpen. Er is ook een signaalkaart beschikbaar die u kunt printen; de verwijstips op de achterkant kunt u aanpassen aan de situatie in uw bedrijf (download signaalkaart). 

Bereken de impact van geldzorgen 

Uit onderzoek blijkt dat medewerkers met geldzorgen vaker ziek zijn en minder geconcentreerd werken. Met de kostenscan kunt u berekenen wat dit voor uw organisatie betekent, en hoeveel u kunt besparen als u medewerkers ondersteunt bij hun geldzorgen.  

© 2020 Financieel fitte werknemers  -  Contact  -  Toegankelijkheid  -  Persoonlijke cookie instellingen  -  Disclaimer