Informatie & tools

Via deze pagina komt u snel bij handige checklists, tools en informatie voor u en uw medewerker. 

Tips voor werkgevers

Wilt u snel van start? Lees dan de Tips voor uw organisatie. Of bent u benieuwd hoe u geldzorgen bespreekbaar maakt bij uw medewerker? Bekijk dan de gesprekstips en voorbeeldfilmpjes. 

Er zijn gratis e-learnings beschikbaar voor werkgevers: schuldenproblematiek, om geldzorgen te leren herkennen, bespreken en verwijzen, en financiële fitheid: aan de slag met jouw team.

Vraagt u zich af hoe andere werkgevers het aanpakken? Bekijk dan de praktijkvoorbeelden.

Verwijs uw medewerker door

Veel mensen weten niet waar ze hulp kunnen krijgen bij geldzorgen of zoeken te laat hulp. U kunt helpen door uw medewerker de weg te wijzen. Bij loonbeslagen en andere grote geldzorgen ziet u op de pagina Schuldhulpverlening waar uw medewerker terecht kan, zoals de gemeente.

Voor hulp bij rondkomen, moeilijke brieven, stapels administratie e.d. kunnen vrijwilligers en andere organisaties behulpzaam zijn; op de pagina Hulp bij administratie en geldzorgen leest u daarover meer. Of verwijs uw medewerker naar geldfit.nl (tel. 0800-8115).

Eerder herkennen? Gebruik de signaaltool

Op de pagina signaaltool financiële problemen staan een online tool, een printbare gesprekshandreiking en signaalkaart van het Nibud en een signaalkaart van SBCM (download signaalkaart).

Vaak zijn geldzorgen het gevolg van gebeurtenissen, zoals een scheiding, ziekte, ontslag en andere zaken die iedereen kan overkomen. Hiervoor kunt u de checklists gebruiken.

Bereken de impact van geldzorgen 

Uit onderzoek blijkt dat medewerkers met geldzorgen vaker ziek zijn en minder geconcentreerd werken. Met de kostenscan kunt u berekenen wat dit voor uw organisatie betekent, en hoeveel u kunt besparen als u medewerkers ondersteunt bij hun geldzorgen.  

Herkent u de signalen voor geldzorgen?
Op dit gedrag moet u letten
Een gesprek over financiële problemen

Bekijk een gesprek in de praktijk over financiële problemen. 

6:48
Bekijk video
E-learning over schuldenproblematiek

Herkennen, bespreken en verwijzen op de werkvloer en in de re-integratie.

Bekijk de e-learning
© 2021 Financieel fitte werknemers  -  Contact  -  Toegankelijkheid  -  Persoonlijke cookie instellingen  -  Disclaimer