Overzicht checklists

Hier vindt u een overzicht van praktische checklists voor uw medewerkers. De checklists gaan in op levensgebeurtenissen, geven tips bij geldzorgen of helpen bij het maken van een keuze.

U kunt ze plaatsen op intranet, uitprinten en tijdens een persoonlijk gesprek aanbieden of op een andere manier aan uw medewerkers geven.

 1. 1

  Checklist 'Geldzaken bij ziekte en arbeidsongeschiktheid'

  Is uw werknemer langdurig ziek? Deze checklist maakt duidelijk aan welke financiële zaken uw werknemer dan moet denken.

 2. 2

  Checklist 'Hulp bij geldzorgen'

  Heeft uw medewerker geldzorgen of moeite met brieven en administratie? Deze checklist geeft inzicht in waar hij terecht kan voor hulp. 

 3. 3

  Checklist 'Geldzaken bij ontslag'

  De checklist gaat in op mogelijke financiële gevolgen van ontslag en op zaken die de werknemer nu en na zijn ontslag zelf moet regelen.

 4. 4

  Checklist 'Een kind krijgen en geldzaken'

  Verwacht uw medewerker een kind? Dat heeft gevolgen voor de geldzaken van uw medewerker. De checklist geeft tips over geldzaken bij gezinsuitbreiding, van het recht op toeslag en verlof tot het opbouwen van een spaarpotje.

 5. 5

  Checklist 'Geldzaken bij samenwonen of trouwen'

  Gaat uw werknemer samenwonen of trouwen? Met deze checklist heeft uw medewerker alle belangrijke zaken op een rij.

 6. 6

  Checklist 'Geldzaken bij een scheiding'

  Gaat uw werknemer scheiden of uit elkaar? Dat heeft gevolgen voor de inkomsten en uitgaven. Deze checklist voorkomt dat uw medewerker belangrijke financiële zaken over het hoofd ziet en helpt om de financiën opnieuw goed te organiseren.

 7. 7

  Checklist 'Geldzaken bij overlijden partner'

  Is de partner van uw medewerker overleden? Deze checklist gaat in op zaken die de nabestaande moet regelen op het gebied van financiën.

 8. 8

  Checklist 'Geldzaken op orde'

  Wil uw werknemer een nieuwe start maken met zijn uitgaven? Of zoekt hij tips om de geldzaken op orde te krijgen? Deze checklist helpt daarbij.

 9. 9

  Checklist 'Huren of kopen'

  Deze checklist helpt uw medewerker om een keuze te maken voor een huurhuis of koophuis.

 10. 10

  Checklist 'Hypotheken'

  De checklist komt goed van pas als uw medewerker voor het eerst een huis koopt.

 11. 11

  Checklist 'Mantelzorg

  Is uw werknemer mantelzorger? Dan heeft dat gevolgen voor zijn geldzaken. Op deze pagina staat waar de werknemer rekening mee moet houden.

 12. 12

  Checklist 'Uw medewerker wordt 18 jaar'

  De 18e verjaardag is een belangrijke mijlpaal. Uw werknemer is voortaan zelf verantwoordelijk voor zijn geldzaken. Deze checklist kan inzicht geven waar hij op moet letten.  

 13. 13

  Flyer loonbeslag

  Krijgt u een verzoek tot loonbeslag? U kunt uw medewerker deze flyer overhandigen of toesturen. De flyer maakt duidelijk wanneer uw werknemer welke actie moet ondernemen, wat een loonbeslag is en dat u als werkgever verplicht bent om daaraan mee te werken.

 14. 14

  Flyer betalingsachterstanden zorgverzekering

  Heeft uw medewerker achterstanden bij de zorgverzekeraar, waardoor u premie moet inhouden op diens salaris? Dan kunt u uw medewerker deze flyer geven.