Nieuws
18 juli 2022
Energietoeslag van 1300 euro: ook voor werkenden
Veel mensen hebben moeite met rondkomen door de hoge energieprijzen en inflatie. Verdient uw werknemer minder dan € 1.310,05 (alleenstaande) of € 1.871,50 (samenwonend) netto per maand, inclusief vakantiegeld? Dan kan hij bij de gemeente een energietoeslag aanvragen van € 1300. Attendeer uw werknemers op deze mogelijkheid!
Lees meer
28 juni 2022
Nieuw onderzoek & bijeenkomst werkgevers
Nieuw onderzoek onder werkgevers wijst uit dat 80% van hen weleens te maken heeft met werknemers met geldzorgen. 80% wil ook hulp bieden. Wat men vaak lastig vindt, is zien dat er geldzorgen zijn bij werknemers: hoe signaleer je dat (eerder dan een loonbeslag) en hoe ga je om met privacy? Op Deloitte/werkgevers leest u meer over het onderzoek.
Lees meer
14 juni 2022
Terugkijken webinar Financieel fit
Bent u benieuwd naar de kracht van vitaliteit en financiële fitheid? Kijk dan het Geldvinder webinar terug, met de HR-directeuren van APG, Enexis en de VU en onderzoekers. Wijzer in geldzaken vertelde hoe u als werkgever aan de slag kunt met financiële fitheid, welke manieren er zijn voor preventie en aanpak van geldzorgen bij werknemers, wat de voordelen zijn voor werkgevers en de gevolgen van nietsdoen. Kijk voor meer informatie en de terugblik op het geldvinder evenement.
Lees meer
3 juni 2022
Help uw werknemer met rondkomen
Heeft uw werknemer moeite met rondkomen, bijvoorbeeld door de hoge energieprijzen? Wijs hem dan op de 10 geldtips van Wijzer in geldzaken!
Lees meer
12 mei 2022
Webinar financieel fit op 7 juni
Bent u benieuwd naar de kracht van fysieke, mentale én financiële fitheid, zowel in de wetenschap als praktijk? Op 7 juni organiseert Geldvinder hierover een webinar, met oa HR-directeuren van APG, Enexis en de VU, hoogleraren en een expert van Wijzer in geldzaken.
Lees meer
9 mei 2022
Doe mee met de werkgeversenquête!
Heeft u overzicht en invloed op de financiële gezondheid van uw werknemers? Doe dan mee aan mee aan deze enquête! In samenwerking met VNO-NCW, MKB-Nederland en SchuldenlabNL voert Deloitte een onderzoek uit onder werkgevers.
Lees meer
4 mei 2022
Hoge energiekosten en energietoeslag
Vanwege de hoge energieprijzen kampen veel mensen met geldzorgen. Huishoudens met een inkomen tot 120% van het minimumloon kunnen bij de gemeente een energietoeslag aanvragen van 800 euro. Ook werkenden komen hiervoor in aanmerking.
Lees meer
25 februari 2022
Podcast met tips voor werkgevers
Geldzorgen kunnen iedereen overkomen. In de podcast van HR360 deelt Roeland van Geuns (lector aan de HvA) zijn tips voor werkgevers. 
Lees meer
17 februari 2022
Gratis webinar ‘levensgebeurtenissen & geld’ op 24 en 31 maart
Levensgebeurtenissen komen bij iedereen voor, in alle soorten organisaties, en leiden regelmatig tot geldzorgen. Op 24 en 31 maart geven de budgetcoaches van Sammen een gratis webinar. Wat zijn belangrijke momenten van grote (financiële) veranderingen bij medewerkers? Hoe kunt u dit herkennen, het gesprek aangaan en hoe kunt u uw medewerkers ondersteunen? In een uur bent u volledig op de hoogte! Er is ook ruimte voor vragen.
Lees meer