Financieel fitte werknemers

Een financieel fitte werknemer verricht zijn werk met aandacht en heeft ruimte om vooruit te kijken. Dat is niet vanzelfsprekend. Bij 80% van de werkgevers komt personeel met geldzorgen voor en één op drie huishoudens heeft moeite met rondkomen. Hoewel financiële fitheid in eerste instantie een verantwoordelijkheid is van de werknemer, kunt u als werkgever een belangrijke rol spelen. Zeker als u signalen krijgt dat uw werknemer geldzorgen heeft.

Om werkgevers daarbij te helpen is in 2017 het project Financieel fitte werknemers gestart door platform Wijzer in geldzaken (een initiatief van het ministerie van Financiën), in samenwerking met het NibudDivosaNVVK en het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Ons doel is om werkgevers te stimuleren geldzaken op de werkvloer bespreekbaar te maken en werknemers met geldzorgen een helpende hand te geven. Deze website wordt beheerd door Wijzer in geldzaken.

Vragen?

Wilt u meer weten over dit onderwerp, de website of wilt u brainstormen over hoe u binnen uw organisatie financiële fitheid kunt stimuleren? Neem dan contact op met Clairette van der Lans, projectleider Financieel fitte werknemers bij Wijzer in geldzaken, via info@wijzeringeldzaken.nl.