Over ons

Een financieel fitte werknemer verricht zijn werk met aandacht en heeft ruimte om vooruit te kijken. Dat is niet vanzelfsprekend: bij 62% van de werkgevers komt personeel met geldzorgen voor en het raakt één op vijf huishoudens. Hoewel financiële fitheid in eerste instantie een verantwoordelijkheid is van de werknemer, kunt u als werkgever een belangrijke rol spelen. Zeker als u signalen krijgt dat uw medewerker geldzorgen heeft.

Om werkgevers daarbij te helpen is in 2017 het project Financieel fitte werknemers gestart door Wijzer in geldzaken (een initiatief van het ministerie van Financiën), in samenwerking met het NibudDivosaNVVK en het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Deze website wordt beheerd door Wijzer in geldzaken.

Naast hoe om te gaan met personeel met geldzorgen, loonbeslagen en gebeurtenissen met financiële gevolgen, besteedt de website ook aandacht aan de financiële kanten van arbeidsmobiliteit en pensioenkeuzes: financiële fitheid op de langere termijn.

Vragen?

Wilt u meer weten over dit onderwerp of de website, of wilt u brainstormen hoe u binnen uw organisatie financiële fitheid kunt stimuleren? Neem dan contact op met Clairette van der Lans, projectleider bij Wijzer in geldzaken, via info@wijzeringeldzaken.nl.

Zoekt u als werkgever een budgetcoach, training of workshop? Dan kunt u bijvoorbeeld contact opnemen met de Nibud helpdesk voor werkgevers.

Heeft u andere vragen? Dan kunt u gebruik maken van onderstaand vragenformulier.

Ik heb nog een andere vraag

© 2021 Financieel fitte werknemers  -  Contact  -  Toegankelijkheid  -  Persoonlijke cookie instellingen  -  Disclaimer