Lancering nationale coalitie & financieel fit test

Koningin Máxima lanceert op 29 november de Nationale Coalitie Financiële Gezondheid. Dit is een samenwerkingsverband van bedrijven en organisaties die zich willen inzetten voor de financiële gezondheid van hun werknemers.

De coalitie is deze zomer gestart met een kopgroep en breidt nu uit naar meer werkgevers. De eerste deelnemers waren (op alfabet): ABN/AMRO, ADG, CSU, Deloitte, Eneco, Flanderijn, gemeente Den Haag, ING, het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Nationale Nederlanden, Rabobank, SchuldenlabNL, VDL Groep, Vebego en De Volksbank. Inmiddels zijn extra bedrijven aangesloten en hier komen steeds meer bedrijven bij.

Wilt u meer weten over dit initiatief en samen optrekken met andere werkgevers? Kijk op schuldenlab.nl voor meer informatie!

Ook heeft het Nibud een financiële gezondheidscheck gepresenteerd. Met 15 vragen kunnen mensen zien hoe het staat met hun financiële gezondheid en wat je kunt doen om dit te verbeteren. Begin 2023 volgt een versie die werkgevers kunnen gebruiken om te zien hoe het met de collectieve financiële gezondheid in hun bedrijf staat.

Om de financiële gezondheid te verbeteren heeft het Nibud een online training Aan de slag met je geldzaken gemaakt, die tot eind maart gratis is.