Ervaringsverhalen
"De bel staat weer aan, ik kan weer ademen"

"Ik ben blij dat ik toch naar een instantie ben gegaan. Het is hard, je moet met je billen bloot. Maar mijn bel staat weer aan. Ik durf mijn kleinkinderen weer te laten komen. Ik maak mijn brievenbus weer open. Als je er doorheen bent, voel je je de koning te rijk."  Bron: www.komuitjeschuld.nl   

Taboe op schulden doorbreken

Veel Nederlanders hebben geldproblemen. Als we schulden hebben, wachten we gemiddeld 5 jaar met hulp zoeken. Dat is zonde. Want als je zo lang wacht, wordt het bedrag steeds hoger door boetes en incassokosten. Dit kan ook uw medewerkers overkomen! Lees hier het verhaal van Jorg en van Giovanna, of luister de podcast met ervaringsdeskundige Alex.

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid is eind mei 2019 een campagne gestart om het taboe van schulden te doorbreken. Op de site www.komuitjeschuld.nl nemen een aantal mensen het voortouw om open te zijn over schulden.

Ervaren wat het is om geldzorgen te hebben

Wilt u zelf ervaren wat het is om geldzorgen te hebben? Doe dan deze game of meld u aan voor een workshop Voor een dag arm

Hoe pakken andere bedrijven dit aan?

Kijk voor inspiratie naar de diverse voorbeelden op deze pagina. Er zit vast een aanpak tussen die ook voor uw bedrijf een toegevoegde waarde kan leveren. 

Bewaar deze informatie
download als pdf
Deel deze informatie met anderen:
Aanpak schulden- problematiek bij de NS

Staatssecretaris Tamara van Ark nam een kijkje bij de Nederlandse Spoorwegen om te praten over hun aanpak van schulden bij werknemers.

1:52
Bekijk video
Ervaring van werknemer met loonbeslag
Personeelsfonds

Hoe kan een personeelsfonds medewerkers met financiële problemen ondersteunen? Thea Klijn van het ministerie van Financiën licht het toe in deze film. 

2:55
Bekijk video

bij 40% van de werknemers is een scheiding oorzaak van de geldproblemen

© 2020 Financieel fitte werknemers  -  Contact  -  Toegankelijkheid  -  Persoonlijke cookie instellingen  -  Disclaimer