Werkgeversbijeenkomst met Koningin Máxima

Op 8 november bezocht koningin Maxima een bijeenkomst voor een groot aantal werkgevers, georganiseerd door SchuldenlabNL in samenwerking met Brainport Eindhoven. Werkgevers zoals VDL, CSU, ASML en Ergon vertelden hoe zij geldzorgen bij werknemers herkennen en aanpakken. 

Dat loopt van geldtips delen met medewerkers,  budgetcoaching, trainingen voor leidinggevenden tot alert zijn op signalen van geldzorgen (zoals loonbeslagen, levensgebeurtenissen en laaggeletterdheid). De bedrijven maken ook gebruik van Geldfit: via www.geldfit.nl en 0800-8115 kunnen medewerkers anoniem informatie krijgen over hulp bij geldzorgen in hun woonplaats (zoals vrijwilligers en de gemeente).

De werkgevers in Brainport worden daarbij ondersteund door het Partnerfonds Brainport Eindhoven, wat ook onderzoek heeft gedaan naar geldzorgen bij werknemers in de regio Eindhoven en naar de visie van leidinggevenden daarop. Op de website van het partnerfonds leest u meer over deze aanpak.

Diverse bedrijven in Brainport Eindhoven doen ook mee aan de nationale coalitie voor financiële gezondheid. Deze coalitie is een nieuw initiatief van SchuldenlabNL, wat diverse lokale initiatieven om schulden aan te pakken landelijk opschaalt. De coalitie wordt eind november 2022 officieel gelanceerd door Koningin Máxima. De coalitie start met een groep werkgevers, die elkaar willen inspireren om geldzorgen op de werkvloer aan te pakken. Meer over deze coalitie leest u op schuldenlab.nl.

Wijzer in geldzaken deelde op deze bijeenkomst informatie over Financieel fitte werknemers, en de tips en tools die via deze website gratis beschikbaar zijn voor werkgevers.