Werkgeverscampagne gestart met tipreeks, voorbeelden en onderzoek

Op 21 november is onze werkgeverscampagne van start gegaan!

Deze twee weken delen we iedere dag een nieuwe tip voor werkgevers. Met daarin vijf nieuwe video’s van bedrijven die vertellen over hun aanpak van geldzorgen en levensgebeurtenissen, ter inspiratie van andere werkgevers.

Bent u ook benieuwd hoe CSU, Timing, sociaal fondsen politie, Ergon en Springplank dit aanpakken? Volg onze tipreeks op LinkedIn! En bekijk onze pagina met praktijkvoorbeelden.

Op 21 november publiceerden we ook ons nieuwe onderzoek onder HR professionals en leidinggevenden. Daaruit kwam dat tweederde van de HR professionals ziet dat in hun organisatie meer werknemers geldzorgen hebben, door de gestegen prijzen. Driekwart had ook meer begrip voor werknemers met geldzorgen en 85% is bereid om werknemers met geldzorgen een helpende hand te geven.
In veel organisaties zijn er al mogelijkheden voor ondersteuning bij gelzorgen. Ca. 40% heeft daar een officiële aanpak voor en bijna 50% van de organisaties kan medewerkers met geldzorgen wel helpen, als men daarom vraagt.

Maar vanwege schaamte zullen werknemers daar niet snel om vragen. Daarom is het belangrijk dat hulpmogelijkheden breder worden gecommuniceerd binnen de organisatie, zodat medewerkers weten dat het bestaat. In onze toolkit staan daarom flyers, posters en bericht voor nieuwsbrieven en intranet.

Uit het nieuwe onderzoek bleek ook dat levensgebeurtenissen vaak wel worden besproken op de werkvloer, maar geldzorgen die daaruit voortvloeien vaak niet. Dat is een gemiste kans. U kunt medewerkers een helpende hand geven en geldzorgen voorkomen met onze checklists over diverse gebeurtenissen.
Ook is het belangrijk om als werkgever zelf het gesprek te openen. In onze toolkit staan daarvoor een signaalscan, gesprekstips, een printbare herken & verwijskaart en een e-learning voor leidinggevenden en HR.

In week 2 van deze campagne zullen we de uitkomsten van geldgesprekken met werknemers delen. En een blog over hoe u zich kunt laten inspireren door andere bedrijven: hoe pakken zij het aan en aan welke werkgeversgroepen kunt u meedoen? Ook dit kunt u straks vinden op onze LinkedIn pagina.

Wilt u vandaag al aan de slag? Kijk dan hier voor de snel van start tips! Of neem contact met ons op voor een gratis meedenkgesprek.