Hulp bij hoge energierekening

Veel mensen maken zich zorgen over hoge energieprijzen en toekomstige rekeningen. Daarom heeft het kabinet een aantal maatregelen aangekondigd. De belangrijkste maatregelen zijn:

  • Zowel in 2022 als in 2023 komen huishoudens met een laag inkomen in aanmerking voor een energietoeslag van 1300 euro per jaar. Zij kunnen dit aanvragen bij de gemeente, als hun netto inkomen per maand lager is dan 1310,05 euro (alleenstaanden en alleenstaande ouders) of 1871,50 euro (samenwonend of getrouwd), inclusief vakantiegeld. In sommige gemeenten geldt een hogere inkomensgrens. Meer over de energietoeslag leest u op deze pagina over energietoeslag en op geldfit.nl/energie
  • In november en december 2022 krijgt ieder huishouden 190 euro korting op de energierekening. Dat loopt via de energieleverancier. Hoe dat precies werkt leest u op deze pagina over de korting van de rijksoverheid.
  • In 2023 gaat een maximumtarief voor energie gelden, tot een bepaald verbruik. Meer daarover leest u op de site van de rijksoverheid.

Hoe kunt u deze informatie delen met uw werknemers?

U kunt hiervoor een infographic gebruiken, onze Tien tips om controle te houden over je energierekening of uw medewerkers attenderen op geldfit.nl/energie.