Over deze website

Een financieel fitte werknemer verricht zijn werk met aandacht en heeft ruimte om vooruit te kijken. Dat is niet vanzelfsprekend: bij 62% van de werkgevers komt personeel met geldzorgen voor. Hoewel financiële fitheid in eerste instantie een verantwoordelijkheid is van de werknemer, kunt u als werkgever een belangrijke rol spelen. Zeker als u signalen krijgt dat uw medewerker geldzorgen heeft.

Financieel fitte werknemers zijn ook uw belang 

Een medewerker neemt geldzorgen mee naar zijn werk. Hij is sneller afgeleid, werkt minder precies en de kans is groter dat hij zich ziek meldt, zo blijkt uit onderzoek. Daarom is het ook in uw belang om medewerkers te stimuleren om financieel fit te worden en te blijven.  

Financiële zaken van werknemers

Geldzaken en financiën behoren tot de privé-situatie van uw werknemer. Toch is de kans groot dat u te maken krijgt met de financiële huishouding van uw medewerker. Uw medewerker koopt een huis, krijgt een kind, gaat scheiden, wil minder werken vanwege zorgtaken of gezondheid of gaat met pensioen. U kunt ook te maken krijgen met een beslag op het loon van een medewerker. Al deze gebeurtenissen hebben impact op uw medewerker.

Financieel fitte werknemers helpt u helpen

Op deze website vindt u tools, checklists en doorverwijzingen naar passende en betrouwbare websites en (hulp)organisaties. Hiermee kunt u uw medewerker helpen. Voor de hulp aan uw medewerkers sluiten we aan bij levensgebeurtenissen. Ook geven we tips voor uw organisatie.

Helpdesk voor werkgevers

Heeft u een vraag of een onderwerp dat niet aan bod is gekomen op deze website? Neemt u dan contact op met onze helpdesk.

Initiatiefnemers

Financieel fitte werknemers is een initiatief van Wijzer in geldzaken, het ministerie van Financiën, het ministerie van Sociale Zaken en werkgelegenheid,  het NibudDivosa (vereniging van leidinggevenden in het sociaal domein) en de NVVK (brancheorganisatie voor schuldhulpverlening en sociaal bankieren). Deze partners bundelen hun krachten om werkgevers te stimuleren om verantwoord financieel gedrag bij hun werknemers te bevorderen. 

Website in praktijk

Mogelijk vraagt u zich af na het lezen van alle tips hoe u deze in praktijk brengt. Hier vindt u een stappenplan.

Bekijk het stappenplan
Bewaar deze informatie
download als pdf
Deel deze informatie met anderen:
Gesprekstips
Tips om een gesprek te starten
"Schaarste slokt je op"

Mensen handelen anders bij een gevoel van gebrek. Een gebrek aan geld of een gebrek aan tijd. Ze zijn bijvoorbeeld vooral gericht op de korte termijn. Dit blijkt uit het onderzoek 'Schaarste'.  

Lees meer
© 2020 Financieel fitte werknemers  -  Contact  -  Toegankelijkheid  -  Persoonlijke cookie instellingen  -  Disclaimer