Ervaringen van werknemers

Veel Nederlanders hebben geldzorgen: een op de vijf huishoudens kan regelmatig rekeningen niet betalen. Veel mensen schamen zich hiervoor en weten niet waar ze hulp kunnen vinden. Daardoor duurt het vaak jaren voordat mensen hulp krijgen en wordt het bedrag steeds hoger door boetes en incassokosten. Dit kan ook uw medewerkers overkomen!

Veel mensen zijn opgelucht als hun werkgever het bespreekbaar maakt en hen verwijst naar hulp. Lees hier het verhaal van Jorg en van Giovannaluister de podcast met ervaringsdeskundige Alex, of lees over een medewerker met loonbeslag.

"We woonden riant. We hadden het breed. En toch stortte binnen een jaar onze hele wereld in. Mijn ex en ik kwamen eruit met een schuld van ieder 3,5 ton."
Hanny

Lees het verhaal van Hanny, hoe zij geldzorgen kreeg en er met hulp weer uitkwam, op www.komuitjeschuld.nl

De website Kom uit je schuld is onderdeel van een campagne door het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, om het taboe op geldzorgen te doorbreken. Op de website staan verhalen van mensen met geldzorgen en zijn posters, flyers en social clips beschikbaar. U kunt de middelen gebruiken om binnen uw organisatie aandacht te vragen voor het onderwerp.

Geldzorgen ervaren

Wilt u zelf ervaren wat het is om geldzorgen te hebben? Doe dan deze game of meld u aan voor een workshop Voor een dag arm

Hoe pakken andere bedrijven dit aan?

Kijk voor inspiratie ook eens naar de aanpak van andere bedrijven op onze pagina met praktijkvoorbeelden. Er zit vast een aanpak tussen die ook voor uw bedrijf een toegevoegde waarde kan leveren. U kunt ook contact opnemen met onze projectleider via de contactpagina.

Bewaar deze informatie
download als pdf
Deel deze informatie met anderen:
"Ik voelde me erg tussen wal en schip vallen, ook omdat ik juist iemand ben die heel zorgvuldig met geld omgaat."

Giovanna moest opeens veel belastinggeld terugbetalen.

Lees het verhaal van Giovanna
Het verhaal van Mohamed
4:13
Bekijk video

bij 40% van de werknemers is een scheiding oorzaak van de geldproblemen

"Hoe dieper je in de problemen komt, hoe creatiever je wordt."

Jorg komt na zijn scheiding in de financiële problemen.

Lees het verhaal van Jorg
© 2021 Financieel fitte werknemers  -  Contact  -  Toegankelijkheid  -  Persoonlijke cookie instellingen  -  Disclaimer