Aankoop van een huis

Een huis kopen is voor de meeste medewerkers een grote stap. Als werkgever weet u wanneer het zo ver is omdat u vaak een werkgeversverklaring moet invullen. Dat is een goed moment om uw medewerker bij te staan met enkele tips.

Hoe kunt u uw werknemer helpen?


 1. 1
  Verspreid de checklist hypotheken

  Veel mensen willen zoveel mogelijk lenen als ze een huis kopen. Een hoge hypotheek brengt risico’s met zich mee, bijvoorbeeld bij ontslag, langdurige ziekte, arbeidsongeschiktheid, overlijden of als uw medewerker gaat scheiden of minder wil werken. De checklist hypotheken laat zien waar uw medewerker rekening mee kan houden. Uw medewerker heeft het meeste aan de checklist als hij nog geen hypotheek heeft afgesloten.

 2. 2
  Help bij het op orde brengen van inkomsten en uitgaven

  Een huis kopen heeft allerlei financiële gevolgen. Uw medewerker gaat hypotheekrente en aflossing betalen, moet een aanvraag indienen voor teruggave van inkomstenbelasting en geld reserveren voor onderhoud. En hij krijgt ook te maken met andere soorten belastingen en extra verzekeringen. U kunt uw medewerker doorverwijzen naar hulpinstanties wanneer het lastig wordt de geldzaken op een rij te zetten. 

 3. 3
  Verwijs door voor ondersteuning bij de belastingaangifte

  Zeker in het jaar van aankoop van de woning is het invullen van de belastingaangifte ingewikkeld. Vaak overzien uw medewerkers niet welke bedragen ze waar moeten invullen. U kunt helpen door uw werknemer door te verwijzen.

 4. 4
  Geef nuttige websites en tools door

  Op Vanatotzekerheid.nl staat informatie over de verzekeringen die vaak nodig zijn bij het kopen van een huis, zoals een overlijdensrisicoverzekering en een opstalverzekering. De tool 'Wat moet ik doen voor mijn pensioen' laat onder andere zien dat het belangrijk is om de hypotheek af te lossen.

Meer informatie:
 • Gaat uw medewerker ook samenwonen of trouwen? De checklist 'Samenwonen of trouwen' geeft tips. 
 • Kan uw medewerker de hypotheek niet meer betalen? Dan is er sprake van een geldprobleem. Lees meer over hoe u uw werknemer kunt helpen.
Bewaar deze informatie
download als pdf
Deel deze informatie met anderen:
Checklist trouwen / samenwonen
Checklist trouwen/samenwonen

Gaat uw werknemer samenwonen of trouwen? Een goed moment om financiële afspraken met elkaar te makenn. U helpt uw werknemer met deze checklist.

Bekijk de checklist
© 2021 Financieel fitte werknemers  -  Contact  -  Toegankelijkheid  -  Persoonlijke cookie instellingen  -  Disclaimer